2012. március 7.

Royal Hunt koncert: dallamos hard rock májusban


Legsikeresebb énekesével tér vissza Budapestre a húsz éves dán zenekar

Május 27-én a Petőfi Csarnokban köszönthetjük a nemrég új lemezt kiadó dán Royal Hunt zenekart. A fennállása során több mint egymillió lemezt eladó együttes 13 év után ismét egyesítette erőit az egykori énekessel, DC Cooperrel, visszatérve ezzel a zenekar két évtizeddel ezelőtti klasszikus hangzásvilágához. Bombasztikus billentyű futamok, epikus rockzene hatalmas dallamokkal!

A Royal Hunt hard rock zenéje progresszív és szimfonikus ízeket is tartalmaz, és a heavy metal kedvelőitől sem áll távol. A zenekart eredetileg 1989-ben, Dániában alapította a billentyűs Andre Andersen, akinek meggyőző billentyűs játéka mindmáig meghatározza zenéjüket. Bár az évek során számos tagcsere történt, az amerikai származású DC Cooper énekes neve által fémjelzett négy éves időszak, és az akkor kiadott Moving Target (1995) és Paradox (1997) című lemezek kiemelkedőek.

Sok-sok évvel a távozás után, 2011-ben ült le ismét Andre és DC, hogy átbeszéljék a lehetséges ismételt együttműködést, és végül egy rövid reunion turné keretében tesztelték a felállást. A nagy siker és a jó hangulat után biztossá vált: a régi-új énekessel hamarosan érkezik a lemez is. Végül 2011. decemberében jelent meg a Royal Hunt tizenegyedik albuma, Show Me How To Live címmel. A lemez a Royal Hunt dallamos és gazdag hangzásvilágú korszakát hozza vissza.


Az új album mellé a Frontiers Records egy dupla DVD-t is kiad „Future Coming From The Past”. Ahogy a cím is jelzi („A múltból érkező jövő”), DC Cooper visszatérését kívánják megünnepelni, hiszen a kiadvány két, eddig csak nehezen beszerezhető anyagot tartalmaz. Az egyeik egy 1996-os japán koncertfelvétel, amelyen egy remek formában lévő Royal Hunt-ot ismerhetünk meg, és egyben remek összefoglalót kaphatunk az együttes első három albumra épülő korai munkásságáról is.
A második DVD egy 1998-as felvételt tartalmaz, az egyik utolsó DC Cooperes szereplést – a koncerten anno elejétől a végéig előadták az eddigi legsikeresebb, akkor megjelent lemezüket, a Paradoxot. A csomagot egy 50 perces dokumentumfilm jellegű összefoglaló teszi teljessé.

Míg az igazi zenésztehetségként ismert, számos különböző hangszeren játszó, és egyben kiváló dalszerző és szövegíró képességekkel bíró Andersen az együttes fáradhatatlan motorjaként működik, addig DC az egyik legjobb hard rock énekesként emeli a Royal Hunt fényét: hangterjedelme és szívmelengetően dallamos strófái ültethetik vissza a zenekart a hard rock szcéna trónjára. Május 27-én személyesen is megnézhetjük a dánokat, a Petőfi Csarnok kistermében, azaz a PeCsa Music Clubban.

A Livesounds bemutatja: 20th Anniversary World Tour
2012. május 27.,vasárnap 20 óra
Budapest, PeCsa Music Club
Royal Hunt koncert
Belépő: 5700 Ft.
Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában, valamint a Headbangerben, a CD Pincében, a Lemezkuckóban és a Hammer Zeneberlangban, a helyszínen és a livesound.hu weboldalon.

A Royal Hunt jelenlegi tagjai:
André Andersen - Billentyű
D.C. Cooper - Ének
Allan Sørensen - Dobok
Andreas Passmark - Basszusgitár
Jonas Larsen – Gitár

Kapcsolódó weboldalak: