2014. szeptember 23.

Discharge: Budapesten a hardcore punk legenda

Október 3-án érkezik Budapestre a legendás brit hardcore punk zenekar, a Discharge. A több mint 35 éve alapított banda meghatározta az egész punk, hardcore és thrash metal színteret, és olyan csapatokra voltak komoly hatással, mint a Metallica, az Exodus, a Slayer, a Hellhammer, a Napalm Death, a Sepultura vagy a Bathory. A Club 202-ben tartandó koncerten a britek alapító tagokkal lépnek fel, a hazai vendég pedig a Kretens lesz.

A Discharge egy brit hardcore punk zenekar, melyet 1977-ben alapított Terry "Tezz" Roberts és Roy "Rainy" Wainwright. Sokan úgy tartják, hogy ők a műfaj egyik legelső képviselői. A banda kulcsfontosságú lemezei a '80-as években készültek, és bár az évtizedek alatt tucatnyi zenész fordult meg a bandában, a hőskort lényegében egy felállásban csinálták végig.

A Discharge zenéjét erőteljes, torzított, darálós gitárhangzás, nyersen ordibálva előadott vokálok, és anarchista, pacifista témaválasztás jellemzi. A Hear Nothing See Nothing Say Nothing című '82-es debüt az Egyesült Királyság indie slágerlistájának 2. helyéig jutott, amit aztán számos kislemez és EP követett a '80-as években, köztük a Why és a State Violence State Control.

Peter "Pooch" Purtill gitáros érkezésével jól észrevehető thrash metal elemek keveredtek a banda zenéjébe, majd a '90-es években megjelent lemezek egyre inkább tolódtak a metal felé. A Discharge végül a 2000-es évek elején alakult újjá a klasszikus felállásban, majd kiadtak egy cím nélküli (azaz Discharge című) lemezt, mellyel a hőskorhoz kanyarodtak vissza.

Az idei turnén Tezz Roberts alapító gitáros, Rainy Wainwright alapító bőgős, Proper Caution dobos, és a Broken Bones-ból ismert JJ Janiak énekes vesz részt, a műfaj hazai képviselőjeként pedig a Kretens szerepel.

A Concerto Music bemutatja:
2014. október 3., péntek 19 óra
Budapest, Club 202
Discharge, Kretens koncertek
Belépő: 3999 Ft, a koncert napján 4500 Ft
Jegyek kaphatók a Ticketportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a Club 202-ben és www.concerto.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu/
https://www.facebook.com/Dischargeofficial/
https://www.facebook.com/concertoconcerts
https://www.facebook.com/events/1667908233434842/