2015. május 28.

Egy hónap múlva érkezik a TOTO – akár személyesen is találkozhatunk a zenészekkel

Alig egy hónap múlva ér Budapestre a TOTO világ körüli turnéja. A június 26-ára készülők VIP csomaggal is kiegészíthetik a belépőjüket, akár a jegyvásárlás után is. A csomag tulajdonosai már a beállás alatt a helyszínen időzhetnek, majd ezt követően a zenekar tagjaival is személyesen találkozhatnak, és közös fotót is készíthetnek. Ajándékként pedig többek között egy dedikált dobbőrrel és egy litográfiával is gazdagodnak. A budapesti VIP jegyek ezen az oldalon vásárolhatók meg.

Az idén megjelent TOTO XIV 10 évvel a legutolsó stúdióalbum után készült el, és már most az elmúlt 25 év legsikeresebb TOTO albumának tekinthető. A kiadvány a megjelenést követő héten összesen 9 országban, köztük Németországban, Hollandiában, Japánban, Dániában és Csehországban jutott be a Top 10-be a lemezeladási listákon. Az albumon található Orphan című dalhoz készült videót itt láthatjuk:„Hálás vagyok és meglepett, de pozitív értelemben – mondta el az első sikereket látva Steve Lukather. - Nem lehet szavakba önteni azt a hálát, amit érzünk a támogatóink felé, akik vásárlásuk révén mind a mai napig a valódi zene támogatása mellett teszik le a voksukat, és így segítenek minket immár 38 éve. Köszönettel tartozunk a Frontiers kiadónál dolgozó csapatnak is az album létrehozásában nyújtott segítségükért, és mindenkinek aki együtt dolgozott velünk az elmúlt években. Sokat jelent ez nekünk, és éppen ezért szeretném ezt a sikert Mike és Jeff Porcaro emlékének ajánlani.”

Az új album igazi mesterműnek tekinthető: bemutatja a TOTO zenészeinek több mint három évtized alatt kiérlelt, világklasszis szintű zenészi képességeit. A dallamokban eggyé válik Lukather, Paich, Steve Porcaro, Williams és a többi zenész zsenije. A zenekar már a cím választásával is jelezni szerette volna: a friss anyag olyan kivételesre sikerült, hogy csak a világsikereket meghozó TOTO IV lemezhez lehet hasonlítani.

Steve Porcaro, a zenekar billentyűse korábban így nyilatkozott: „Az új lemez megírására nem afféle kötelező körként került sor. Úgy kezeltük ezeket a dalokat, mintha a TOTO V-re, a TOTO IV folytatására készülnénk. Igyekeztünk a legjobb énünket beletenni a munkába.” ”A mi dolgunk ezen a Földön az emberek szórakoztatása - tette hozzá David Paich. - Én úgy tekintek a TOTO-ra, mint egy olyan zenekarra, amelynek minden alkalommal e felelőssége tudatában kell kilépnie a rivaldafénybe. Oly sok negatív és sötét dolog vesz körbe minket a hétköznapokban, hogy szerintem a mi dolgunk nem lehet más, mint hogy – ahogy Quincy Jones mondta – fénysugár legyünk, mely áttör a sötétségen.”

Idén a zenekar kiterjedt turnéra indul, mely számos európai országot, és nagy fesztivált érint majd, nyár végén pedig az Egyesült Államokban folytatják. Budapestre június 26-án érkeznek, ahol a a legutóbbi, remek hangulatú koncertekhez hasonlóan a Petőfi Csarnok Szabadtéri színpadán lesznek láthatóak.

Steve Porcaro így nyilatkozott az élő fellépések nyújtotta élményről: „Képzeljék el, hogy milyen fantasztikus érzés úgy színpadra állni, hogy minden este hatalmas közönség üdvözöl. Nagyszerű zenét játszhatsz a világ legjobb zenészeivel, és amikor körbenézel a színpadon, rájössz arra, hogy némelyiküket egyben legjobb barátodnak is nevezheted. Azt hiszem, ennél boldogabb egy ember nem lehet. Nehéz szavakat találni arra, hogy mit jelent az, ha minden nap mosollyal az arcodon mehetsz a munkába.. nálunk ez a helyzet, és mindezért a közönségnek kell köszönetet mondanunk – köszönjük!”

a Livesounds bemutatja: An Evening with TOTO
2015. június 26., péntek 20 óra
Budapest, Pecsa Music Garden
TOTO koncert
Belépő: állójegy 10.900 Ft, a koncert napján 11.900 Ft. Ülőjegy 13 900 Ft.
Jegyek válthatók a Ticketportal és a TEX országos hálózatában

Kapcsolódó weboldalak:
http://livesound.hu/
http://www.totoofficial.com/

https://www.facebook.com/LiveSoundProd
https://www.facebook.com/events/292283600961669/