2005. július 25.

Sziget utáni veszedelem


A dark/goth, metal és egyéb extrém zenék kedvelőit általában nem kényezteti el hazánk fesztivál-kínálata... éppen ezért indította el a Negative Art a „Sziget utáni veszedelem” névre hallgató koncertsorozatot, melynek keretében minden évben, a Sziget Fesztivál utáni napokban adnak budapesti koncertet a nemzetközi underground színtér leghúzósabb dark és metal zenekarai. Idén augusztus 17-én a kanadai The Birthday Massacre lép majd fel a Kultiplex színpadán, egy nappal később a brazil Krisiun death metal triója érkezik ugyanide, harmadnap pedig egy ingyenes, afterparty-val egybekötött Korog koncertre kerül sor a Marco Polo Club-ban.

Augusztus 17-én tehát a dark-goth zenék kedvelőié a terep: a nemrég újjáalakult budapesti shock&roll formáció, a héttagú Nonsense és az ecsegfalvi Garden Of Eden mellett a The Birthday Massacre is fellép ezen az estén, melyre 2000 Ft lesz a belépő. A Születésnapi Mészárlás egy 2000 táján alakult kanadai együttes, amely úgy nagyjából a goth, a new wave, az elektropop és az industrial zenei stílusok határán tevékenykedik. A zenekar dalainak központi témája a szerelem, a romantika, ill. annak gyakran szomorú valósága: vérrel átitatott tragédiák, s morbid, hétköznapi horrortörténetek. Ahogy az a dark/goth zenekaroknál megszokott, a Birthday Massacre produkciója is jóval több egyszerű zenénél, hiszen mind megjelenésük, mind a koncertek alatt bevetett különleges effektek és kellékek is fokozzák a közönség számára nyújtott élmény intenzitását...

Egy nappal később, 18-án halál-metal a Kultiban: itt lesz a brazil Krisiun, akikkel a magyar fanatikusok utoljára a floridai death metal istenségek, vagyis a Morbid Angel 2004-es koncertjén találkozhattak, ahol felejthetetlen ízelítőt kaphattunk abból, hogy a srácok mire képesek élőben: fénysebességű pörgések, nyers és erős hangzás... igazi belezős death metal, igényesen, de mindenféle cifrázás nélkül. Ez várható a mostani koncerten is: semmi progresszivitás, semmi belassulás, és nincsenek dallamos lazulások sem... ez a három brazil mészáros egyszerűen csak letépi a fejedet, és beledolgoz a padlóba! A hatás elérésében a hazai színtér egyik legrégebbi, megbízhatóan brutális death-doomcore ötösfogata, a Nadir ill. a Radikális Amputáció segédkezik majd; mindez szintén 2000 Ft-os belépő ellenében.

Harmadnap, augusztus 19-én pedig Rémálom a Nyár utcában: minden péntek este ezzel a fedőnévvel zajlik egy koncert és party-sorozat a Blaha és az Astoria között található Marco Polo Clubban; ebbe kapcsolódhatnak be azok, akik még aznap is lábra tudnak állni. Ezen az estén a hölgy-death-metal Angelus, a Oneheadedman, valamint a kultikus hírű, ám élőben csak ritkán látható Korog lép fel, a koncertek után pedig hajnalig szólnak majd a dark/goth/extrem és industrial zenék, DJ Zero prezentálásában.

Tudnivalók a koncertekről:
2005. augusztus 17., szerda 20.00 óra
Budapest, Kultiplex
The Birthday Massacre, Garden Of Eden, Nonsense koncertek
Afterparty: DJ Bence & DJ Zero
Belépő: 2000 Ft.

2005. augusztus 18., csütörtök 20.00 óra
Budapest, Kultiplex
Krisiun, Nadir, Radikális Amputáció koncertek
Belépő: 2000 Ft.

2005. augusztus 19., péntek 19.00 óra
Budapest, Marco Polo Club (VII. Nyár u. 6.)
Rémálom a Nyár utcában: Korog, Oneheadedman, Angelus koncertek
Afterparty: DJ Zero
Belépő: ingyenes!