2010. március 26.

LM.C koncert: a japán pop-rock nagymenői Budapesten

Extrém sminkek és frizurák, dalszövegeket kívülről fujó rajongók várhatók a Diesel Klubban


A tavalyi nagysikerű Miyavi koncert sikerén felbuzdulva egy újabb neves visual kei bandát sikerült hazánkba csalogatni az LM.C személyében. A bulinak a budapesti Diesel klub fog otthont adni, ahol április 10-én láthatjuk az elhíresült duót. Térségünkben az LM.C Európa-turnéja csak Budapestet érinti, így minden bizonnyal különleges estére lehet számítani.

Az LM.C (akik weboldaluk címében Lovely-Mocochang.com-ként oldják fel nevüket) megalakulásánál is muszáj kiemelni a Miyavi-val való kapcsolatot, hiszen az egyik egykori gitáros, Maya alapította a zenekart még 2006-ban. A – szintén abban az évben feloszló - Pierrot-ból érkező Aiji-val (ének) kiegészülve nekiláthattak elképzeléseik megvalósításának, nevezeten az „új évszázad electrorockjának”. Debütálásuk rögtön két kislemezzel történt: a "Trailers [Gold]" és a "Trailers [Silver]" segítségével a kritikusok és a zenekedvelők figyelmét egyaránt felhívták magukra.

Nem sokkal később újabb kislemez követte az eddigieket, „Oh My Juliet” címmel. Remekül eltalált, fülbemászó dallamaiknak és a roppant színes, változatos zenei aláfestésnek köszönhetően hamar nagy sikerekre tettek szert, több nótájuk animék (azaz japán stílusú rajzfilmek) főcímdalaként vált ismertté. Innentől fogva természetesen már nem sokat kellett várniuk, hogy Japánon kívül is koncertezhessenek, a látvány és a zene együttes hatása pedig világszerte mindenkit lenyűgözött.

Rajongóik kitörő lelkesedéssel fogadják őket a világ bármely pontján, és a közönség a nyelvi korlátokat nem ismerve énekli a japán szövegeket. A fellépéseiket továbbá az teszi még különlegesebbé, hogy - mint minden visual kei formáció - különösen erős hangsúlyt fektetnek a külsőségekre, megjelenésükre is – elég csak megtekinteni néhány fotó vagy videót róluk.


Az extrém frizurák, látványos sminkek és szokatlan ruhák mind-mind szerves részét képezik az előadásnak. Első látásra furcsa lehet nekünk ez a keletről indult stílus, vagy például az a tény, hogy a képeken látható kisfiús kinézetű tagok már túl vannak a harmincon, de a visual kei a japán zenekultúra egyik legegyedibb és legnépszerűbb megvalósulása.

Az LM.C élőben természetesen kísérőzenészekkel egészül ki, és a minden bizonnyal felejthetetlen budapesti koncertet a korlátozott befogadóképességű Diesel klubban lehet majd megtekinteni április 10-én. Jegyeket érdemes elővételben váltani a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - vagy a www.ticketportal.hu oldalon.

Tudnivalók:
2010. április 10.,  szombat 19.00 óra
Budapest, Diesel (volt E-klub)
LM.C koncert
Belépő: 5500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: