2006. október 24.

Horrorperformansz a Gothic Halloweenen

Újabb borzongató programmal bővül az október 27-ei Gothic Halloween kínálata: a korábban meghirdetett DJ-k és zenekarok, így a londoni Killing Miranda, valamint a magyar De Facto és a Garden Of Eden mellett az Art Macabre társulat is színpadra áll majd az A38 Hajón, hogy előadja legújabb darabját.

"Holdfényben elsuttogott öröklét, és Téged választ álmaid vámpírhercege. 
Túl szép, hogy igaz legyen - sajnos igaz. 
Az álmok néha valóra válnak. Az álmok."
(Akarsz örökké élni? - Art Macabre performansz, szinopszis)
Színpadi performansszal bővül az október 27-i Gothic Halloween programja. Az est keretében fellépő társulat alapfilozófiája remekül összeegyeztethető az alkalom és a rendezvény alaphangulatával, hiszen az Art Macabre társulat a színpadi dekadencia jegyében alakult: céljuk az emberi félelmek, rémálmok, valamint a halál művészibb, megindítóbb bemutatása.

A társulat 2004 őszén lépett először színpadra, eleinte csak táncegyüttesként, később a fellépések zenés, horrorisztikus elemekkel tarkított performanszokká alakultak, és a sikeres kezdeményezést követően merült fel egy deviáns, dekadens darabokra "szakosodott" színtársulat terve. Az azóta eltelt évek során újabb és újabb előadók csatlakoztak az Art Macabre-hoz, amely idén már 16 alkalommal mutatta be saját darabjait, melyeket - több mint tíz készült már el - megismerhetünk a www.artmacabre.hu oldalon. Az A38-as alkalomra egy új művel készülnek: az "Akarsz örökké élni?" című performanszt adják majd elő.

Az este 19.00 órai kapunyitás után a Nyár utcából már ismert Rémálom-DJ, Jesper által válogatott zenék fogadják az érkezőket, majd a sötét hangulat megalapozása után 20.00 órától a dark&roll hazai fenegyerekei, vagyis a Garden Of Eden veszi át a színpadot egy koncert erejéig. Ezt követően az LD-50 párosa, Skin és Bence válogatja a jobbnál jobb goth és electro nótákat, majd a De Facto koncertje következik, akiket Zero rövid DJ-szettje után követ a Killing Miranda fellépése; a londoniak több mint egy órás produkcióval készülnek. Az Art Macabre színdarabja nem sokkal éjfél utánra várható, ezután pedig a francia sztár-DJ, Kris Kylven foglalja el a lemezjátszó pultot. Az est zárásaként NINth és Sis szettje érkezik, melyre hajnalig pöröghetnek majd a táncolni vágyók.

Gothic Halloween Budapesten - tudnivalók:
2006. október 27., péntek 19.00 óra
Budapest, A38 hajó
Killing Miranda, De Facto, Garden Of Eden koncertek
Afterparty: DJ Kris Kylven, Jesper, Zero, Jesper, Sis, Bence, NINth, Skin
Art Macabre: Akarsz örökké élni? - performansz
Belépő: elővételben 2200 Ft, a rendezvény napján 2600 Ft.
Jegyek kaphatók a Ticketportal országos hálózatában, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak: