2012. november 20.

Doro és Jorn Lande: közös koncert a Club 202-ben

A német metal lady és a hard rock norvég óriása egy este énekel Budapesten


A heavy metal királynője és a hard rock egyik legnagyobb tehetsége közös koncerten keresztezi egymás útját Budapesten: Doro Pesch és Jorn Lande ugyan önálló turné keretében járják Európát, de a magyar fővárosba épp ugyanazon az estén érkeznek, így december 2-án, a Club 202-ben egy rendezvény keretében hallgathatjuk meg őket.

Két rendkívül tehetséges, és évtizedes múltra visszatekintő énekes érkezik december 2-án a Club 202-be. A német metal ladynek is nevezhető Doro Pesch idén éppen 30. éve áll színpadon, így legújabb, Raise Your Fist című albuma akár e kerek évforduló ünnepi lemezének is nevezhető. Az idén 48 éves szőkeség 17. kiadványán sem okoz csalódást: a korong erőteljes dalai remekül viszik tovább a Warlock zenekar Hellbound című klasszikus albumának örökségét, így minden heavy metal rajongót biztos fejbólogatásra késztetnek.

Ez az 1985-ös lemez volt egyébként az, mely anno ráirányította a világ figyelmét Doro Pesch-re és zenésztársaira, és a brit heavy metal akkor népszerű új hulláma mellé helyezte a német – vagy ahogy ők hívják: Teuton - metal műfaját is. A Warlock már az első éveiben is az akkor legnagyobb sztárok, így a Judas Priest, a W.A.S.P. és Dio oldalán játszhatott, 1986-ban pedig Doro volt az első női frontember, aki a Monsters Of Rock színpadán 120.000 rajongó előtt énekelhetett.

Doro szólókarrierje 1989-ben indult el, és azóta is sikeres: az ezredforduló óta minden új albuma bejutott a németországi slágerlisták top 30-as szekciójába. Színésznőként is kipróbálta már magát, Luke Gasser 2006-os, Anuk című kalandfilmjében szerepelt. 25 éves jubileumát hazai pályán, a düsseldorfi ISS Dome Arénában ünnepelte, olyan meghívott vendégekkel, mint Klaus Meine és Rudolf Schenker a Scorpionsból, vagy éppen Axel Rudi Pell, Liv Kristine és Tarja Turunen. A Metal Királynő az elkövetkező hónapokban világ körüli turnéján ünnepli majd a 30 éves jubileumot, és már a nyári programja is alakul: elsők között hívták meg ugyanis az egyik legnagyobb heavy metal fesztivál, a Wacken Open Air 2013-as sztárvendégének.

A budapesti este másik fellépője Jorn Lande, aki rendkívüli hangszínének és énektechnikájának köszönhetően egyike a legkeresettebb hard rock énekeseknek. Számos projekt és stúdióalbum munkálataiban vett részt: eddig majdnem 30 különböző kiadványon szerepelt. Szólólemezekkel is rendszeresen jelentkezik: idei új albuma Bring Heavy Rock To The Land címen jelent meg. Az album címadó dalához egy video is készült, melyet egy XVI. században épült norvégiai erődben, Kongsten Fortban forgattak le:



A több mint két évtizede a pályán lévő énekes több zenekarnak is volt tagja, melyek közül talán a Masterplan a legismertebb. Az elmúlt években Alice Cooper, Eric Singer (KISS) és Rudolf Schenker (Scorpions) oldalán szerepelt Tobias Sammet Avantasia nevű projektjének albumán, és részt vett Arjen Lucassen egyik Ayreon lemezén is.

A december 2-ai koncert nyitóbandája a csehek heavy metal büszkesége, a Seven nevű együttes lesz, mely a Nuclear Blast kötelékében adta ki legutóbbi lemezét, és korábban Blaze Bailey, és a Rage oldalán is turnézott már Európában.

a Concerto Music bemutatja:
2012. december 2., vasárnap 19 óra
Budapest, Club 202
Doro, Jorn, Seven koncertek
Belépő: elővételben 3900 Ft, jegyértékesítő hálózatokban 4900 Ft, a koncert napján 5500 Ft.
Jegyek kaphatók országszerte a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express (www.tex.hu) hálózatában, valamint a Hammer Zenebarlangban, a Headbangerben és a CD Pincében, továbbá a www.concerto.hu weboldalon.

Kapcsolódó weboldalak: