2013. augusztus 27.

Könyvet adnak ki Bud Spencer és Terence Hill filmjeiről

Kulisszatitkokat, exkluzív fotókat és hatalmas tudástárat ígér a hiánypótló kiadvány

Honnan jön Bud Spencer és Terence Hill? Hogyan alakult a pályafutásuk? Miért vonzottak annyi embert a mozikba, majd később miért sikerült a televízió elé ültetniük százezreket? És ami még fontosabb: mitől lettek időtlenek közös alkotásaik? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az az új kötet, mely szeptember 6-án kerül a könyvesboltok polcaira. Ezen a napon egy könyvmegjelenési buli is várja a rajongókat a budapesti Dürer Kertben, ahol a filmvetítések és a hagymásbab főzés mellett az új kiadványt is kedvezményes áron szerezhetjük be, sőt: találkozhatunk a Terence Hill magyar hangját kölcsönző színészekkel is.

Minden embernek vannak olyan emlékei és élményei, melyek az adott generáció szinte minden tagjánál ugyanúgy megtalálhatóak, és ezek az emlékek azok, amelyek összekötnek bennünket kortársainkkal. Az igazi legendák pedig akár generációkon átívelve is képesek emlékként megmaradni: közéjük tartozik Bud Spencer és Terence Hill párosa is.

A két olasz filmszínész közös filmjeinek többsége 1967 és 1985 között került a mozivászonra, de mind a mai napig rendszeresen feltűnnek a televízióban, és az internetes videómegosztó oldalak is tele vannak velük. Így ma már nem csak generációs emlékként, hanem mindannyiunk ismerőseként tekinthetünk rájuk: az idősebbek és a legfiatalabbak is mosolyognak, ha azt hallják, hogy “a pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt”, de azt is szinte mindenki tudja, hogy a jóravaló, lapáttenyerű szakállas óriás és a ravasz, jóképű szőke legény kettőséből melyik beszél sirályul.

Magyarországon talán még a megszokottnál is népszerűbb a páros, amit az is mutat, hogy hazánkban nem csak filmjeiknek, hanem a filmzenéknek is rajongótábora van, de még a szinkronszínészek életére is hatást gyakoroltak: a Bud Spencer magyar hangját kölcsönző, és alkatában hasonló Bujtor István néhány filmjéhez is ez adta az alapötletet.

A legnépszerűbb Bud Spencer - Terence Hill filmek között találjuk a Különben dühbe jövünk..., a Nincs kettő négy nélkül vagy éppen az Én a vízilovakkal vagyok című darabokat, de kevesen tudják, hogy a párosnak több mint 15 közös filmje készült. Ezekről is tájékozódhatunk a most megjelenő Bud Spencer és Terenc Hill Krónikák című könyvből, mely a rajongók és az egyszerű érdeklődők számára is értékes szórakozást nyújtva, az 1951-től egészen napjainkig készült filmek átfogó bemutatását vállalta magára.

Emellett pályafutásuk legfontosabb és legmeghatározóbb személyeiről is szó esik: olvashatunk azokról az emberekről, akik mögöttük álltak, de kulisszatitkokban és legendákban, rendszerezett információkban is bővelkednek a lapok. A közel 300 színes oldalt tartalmazó anyag elképesztő mennyiségű korabeli fotót, óriásplakátot és egyéb csemegét tartalmaz, amely igazán egyedivé és érdekessé teszi ezt a kiadványt.

Gondolva az itthoni rajongókra, a magyar vonatkozásokat is körbejárták, így könnyen válhat ez a könyv a magyar Bud Spencer és Terence Hill rajongók bibliájává. Ezt segíti elő az is, hogy szeptember 6-ára egy könyvmegjelenési bulit is meghirdettek a Dürer Kertbe, ahol a filmek betétdalait játszó Spencer Hill Magic Band koncertje mellett filmvetítés, hagymásbab főzés, sör-virsli verseny és kvízek is várják az érdeklődőket. A bulin személyesen találkozhatunk majd a Terence Hill magyar hangját kölcsönző két színésszel, Újréti Lászlóval és Szersén Gyulával, ráadásul az új könyvet is itt lehet majd először beszerezni, méghozzá kedvezményes áron!

Tudnivalók a kiadványról:
BUD SPENCER & TERENCE HILL KRÓNIKÁK
Keménykötéses, cérnafűzött exkluzív kiadás
Terjedelem: 280 A4-es méretű színes oldal
Vonalkód: 5999884800156
ISBN 978-963-89661-0-0
Ára: 7990 Ft
Kapható minden ismert könyvesboltban!

Tudnivalók a rendezvényről:
BUD SPENCER & TERENCE HILL KRÓNIKÁK Könyvmegjelenési buli
2013. szeptember 6., péntek 18 óra
Budapest, Dürer Kert
Belépő: 800 Ft.

Program:
Filmvetítés
Díszvendégek: Újréti László és Szersén Gyula, Terence Hill magyar hangjai
Hagymásbab főzés
Sör-virsli verseny
Kvízverseny
Könyvismertető
Spencer Hill Magic Band koncert
DJ Husky Joe

Kapcsolódó weboldalak:
https://www.facebook.com/events/146555778883853