2012. szeptember 11.

Kip Winger: szívdöglesztő rocksztár akusztikus koncertje Budapesten

Négy évvel szólókoncertje és három évvel zenekarának legutóbbi fellépése után idén szeptember 26-án ismét Budapestre látogat a Winger frontembere, Kip Winger. A Club 202-ben megrendezésre kerülő akusztikus szólóesten a legnagyobb Winger slágerek mellett Kip saját dalai és egyéb szerzeményei is felcsendülnek majd. Igazán színes és hangulatos koncertre számíthatunk egy színes egyéniségtől: Kip ugyanis nem csak egy szívdöglesztő rocksztár, hanem egy igazi zeneszerző is, aki a komolyzenétől a baletten át számos művészeti ágat ismer testközelből.


A '80-as, ’90-es évek fordulójának egyik amerikai sikerbandája volt a Winger, mely a dallamos, érzelmes hard rock hullám egyik utolsó üstököseként tűnt fel. Két platinalemez (Winger (1988), In the Heart of the Young (1990)) fűződik a nevükhöz, és 1990-ben a zenekart jelölték is az American Music Award "legjobb új heavy metal banda" címére. A heavy metal korszak leáldozását követően a Winger tagjai többek között a Dokken és Alice Cooper oldalán folytatták, Kip Winger pedig szólópályára lépett, és mára igazán színes, a zene különböző területein remekelő karriert épített fel.

A jazz zenész szülők által felnevelt Kip 16 évesen kezdett el komolyzenét és zeneszerzést tanulni. Szólóévei alatt saját stúdiójában dolgozhatott Új-Mexikóban, a Santa Fé körüli hegyekben, és ez megteremtette számára a lehetőséget, hogy korlátlan időt szánjon zeneírásra és komponálásra. Itt születtek meg a This Conversation Seems Like a Dream, Down Incognito és Songs From The Ocean Floor című önálló lemezei, melyek komoly sikert arattak: a brit Classic Rock Magazine Kipet nevezte az egyik legtehetségesebb zeneszerzőnek a rockzenészek között. Egyik legutóbbi videója itt látható: 


A 2001-ben újra felálló Winger zenekar újabb sikereket hozott: a 2006-os IV című lemez után 2009-ben jelent meg a Karma, melyet egyöntetűen az együttes eddigi legjobb lemezének tartanak. 2009 más szempontból is fontos év volt Kip életében: novemberben debütált Ghosts című 30 perces szimfonikus darabja, melyet vonósokra, zongorára és hárfára komponált. A Ghosts akkora sikert aratott, hogy pár hónappal később Christopher Wheeldon koreográfus balett előadásként is feldolgozta, melyet a San Francisco Balett mutatott be.

Szeptember 26-án Kip szólóműsorával érkezik Budapestre, ami valójában egy egyéniségének megfelelően színes programot jelent: Winger slágerek (Easy Come Easy Go, Seventeen, Madaleine, Headed For A Heartbreak, Who’s the One) és szólódalok egyaránt előkerülnek majd. "Aki még nem volt egy ilyen szólóbulin, annak azért érdemes eljönnie, mert ez egyáltalán nem az, amire számít. Lényegében ez sokkal inkább egy rockbuli, mint egy akusztikus előadás. Egyszerre mókás és interaktív. Olyan a hangulata, mint egy családi összejövetelnek." – mondta el Kip az aktuális európai turné kapcsán.

a Hammer Concerst bemutatja: From the Moon to the Sun to Europe Tour
2012. szeptember 26., szerda 19 óra
Budapest, Club 202
Kip Winger – szóló akusztikus koncert
Belépő: rockboltokban elővételben 4500 Ft, a Ticketportal hálózatában és a helyszínen: 4999 Ft.
A szeptemberi HammerWorldben 500 Ft-os kupon található, amit a Hammer Zenebarlangban vagy a helyszínen lehet felhasználni.

Kapcsolódó weboldalak: