2007. április 24.

Gothica 6.66 Petőfi Csarnokban

Április 30-án kerül megrendezésre a Petőfi Csarnokban a hatodik Gothica Fesztivál, amely a Gothica 6.66 nevet kapta, s minden eddiginél nagyon méretű és tartalmasabb programmal bíró rendezvény lesz: a három színpadon több mint 40 banda és 5 nemzetközi fellépő szerepel majd, s több lemezbemutató koncertre is készülhetünk a sötét zenék kedvelőinek legnagyobb hazai találkozóján.


A Gothica Fesztivál idén számos különlegességet tartogat nekünk. Az első és egyáltalán nem elhanyagolható tény, hogy a rendezvény iskola-és munkaszüneti napon kerül megrendezésre, s egy hétvége és egy munkaszüneti nap (május elseje) veszi körbe az immár legnagyobb hazai goth-dark-black-death taálkozót, amely bár tavaly elmaradt, s „csak” kicsinyített formában került megrendezésre a Planetnoir szervezésében, idén minden hiányt kárpótolni fog.

Erről tanúskodik például az is, hogy idén egyel több (azaz három) színpadon láthatjuk a fellépőket, közöttük jópár nemzetközi csapatot. Íme a három koncerthelyszínnel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

"A kárhozat terme" - amely a PeCsa nagytermét jelenti – az első teljes hosszúságú magyarországi Deathstars koncert helyszíne lesz, ahol a Cradle Of Filth előtt már bemutatkozott svéd csapat - a fesztivál nemzetközi főzenekaraként - lép majd a deszkákra. Az előtte fellépő formáció sem ismeretlen a hazai közönség előtt, hiszen a Mortiis többek között a harmadik Gothica fesztiválon is bizonyított már hazánkban. Ebben a teremben láthatjuk majd az első nagylemezzel jelentkező Gyöngyvér lemezmegjelenési koncertjét, de nem csak ők érkeznek majd vadiúj anyaggal, hiszen a De Facto új albuma, a www.defactoweb.hu oldalon egy szám erejéig már hallható Karizma is a Gothica napján jelenik meg, és a zenekar koncertje után dedikálja is az új lemezt.

Lemezbemutatóra készül az October is, új albumuk címe Sziget a szívnek. A Dying Wish rögzíti majd koncertjét (melyen az összes eddigi tag feltűnik), hiszen ez lesz a tízéves zenekar jubileumi DVD-jének nyersanyaga. Fellép a Green Divison és az Amok, azaz a két meghatározó gót zenész, Matlári Miklós és Bob Macura által életre hívott formációk, de koncertezik a kettejük nevéhez fűződő, hosszú kihagyás után újra aktív Nevergreen is, méghozzá az új album, az Erős, mint a halál friss nótáit bemutatva.

Természetesen nem maradhat le erről a színpadról a Tesstimony és a Stonedirt sem, valamint a német Das Scheit és a hazai Garden Of Eden is, akik szintén rögzítik koncertjüket.

„A Pokol bugyra” (a Petőfi Csarnok kisterme) színpadán játszik a When Angels Fall címet viselő EP-jének lemezbemutatóját tartó Decadence, az új felállással első budapesti koncertjét adó hazai  Christian Epidemic, valamint a March For Glory And Revenge album lemezelőzetes koncertjét adó Bornholm.

„Az Éden kertje” névre hallgató helyszín újdonság lesz, hiszen ebben a formában először kerül felállításra a Gothicán: a Petőfi Csarnok szabadtéri színpada ad majd teret számtalan női énekessel felálló csapat koncertjének. Új felállásban, meglepetés dallal készül a megmérettetésre a Cross Borns, új énekesnőjét mutatja be az Overdream, s a Kikelet című vadiúj albumának bemutatóját tartja majd az (Echo Of) Dalriada. Ezen a helyszínen lép fel a szintén lemezbemutató koncertre készülő olasz Mandragora Scream, valamint a Magyarországon először színpadra lépő, s Evernight lemezének bemutatóját tartó finn, tolkien-metalként aposztrofálható csapat, a Battlelore.

A monstre fesztivál egész napos, már kora délután kezdődő programjára szóló belépőnket megválthatjuk országszerte a Ticketportal partnerüzleteiben, valamint a www.ticketportal.hu oldalon.

Gothica 6.66  Fesztivál – tudnivalók:
2007.04.30., hétfő 14:00 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Belépő: 3999 Ft

Tervezett program:
A Kárhozat Terme: Gyöngyvér, October, Das Scheit (D), Garden Of Eden, De Facto, Dying Wish, Mortiis, Deathstars (SWE), Green Division vs. Amok, Nevegreen, Tesstimony, Stonedirt

Az Éden Kertje: Black Fever, Velvet Seal, Amadea, Black Leaves, Alhana, Cross Borns, Overdream, Ideas, (Echo Of) Dalriada, Mandragora Scream (ITA), Without Face, Battlelore (FIN)

A Pokol Bugyra: Icethunder, Scaffold, Sin:overflow, Decandence, Sense Of Silence, Reason, Holt Költők Társasága, Autumn Twilight, Astrodust, Christian Epidemic, Agregator, Vale Of Tears, Bornholm, Neochrome, Autumn, Cenobite

Kapcsolódó weboldalak:

Hallgatnivaló, látnivaló: