2006. november 21.

SKAnta Claus Party a PASO-val


Ha virgáccsal nem is, lüktető ska és reggae ritmusokkal biztosan meglep majd minket a Pannonia Allstars Ska Orchestra december 7-én, az A38 hajón tartandó mikulásnapi buliján. A Skanta Claus Party-n a PASO mellett a szolnoki ragga-srác, Copy Con és a roots reggae-t játszó Another Day is zenél nekünk. Az élőzene mellett meglepetések, tombola, továbbá a PASO Soundsystem és a Sound Sistaz afterpartyja vár ránk – no meg rengeteg móka, kacagás és tánc.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003-ban alakult, s szerteágazó tevékenységének köszönhetően pár év alatt a magyarországi ska élet motorjává vált. A PASO ugyanis nem csupán egy népszerű zenekar, hanem szervezőbrigád is egyben, mely a hazai tehetségek támogatása mellett egymás után hívja meg hazánkba a nemzetközi ska-élet legjobb előadóit. Emellett a tagok számos további projektben is közreműködnek, mint például a PASO's Roots Rockers, a PASO Traditional Special, illetve a mikulásnapi party-n is szereplő PASO Soundsystem, amely a különböző klubesteken lemezjátszókról játssza az '50-es, '60-as és '70-es évek Jamaikájának eredeti felvételeit, valamint a műfaj mostani követőinek számait.

December 7-én a jamaikai gyökerű zenék két másik fajtáját is megismerhetjük: Copy Con a reggae és a hip-hop stílusok mezsgyéjén található raggát, az Another Day zenekar pedig a tradicionális reggae zenét, vagyis a roots reggae-t képviseli majd az A38 hajón tartandó Skanta Claus Party-n, melyre jegyek kaphatók a Ticketportal országos bolthálózatában, továbbá a www.ticketportal.hu oldalon.

Copy Con az a szolnoki "csávó", aki magyarul raggázik, méghozzá - annak ellenére, hogy a különböző egzotikus stílusok importálása általában kifejezetten rosszul szokott sikerülni - kifejezetten jól: a Tigris zenekar énekeseként megismert Copy Con igazán elementáris erővel tolja az arcunkba a vegytiszta raggazint, ami fényévnyi távolságba repít minket a vérszegény próbálkozásoktól, amiket a magyar lemezipar eddig kitermelt a témakörben. A bemutatkozó, 'Szolnok City' című szólóalbum szövegeinek nagy része a magyar rögvalóságból táplálkozik, sajátosan feldolgozva a lakótelepi fiatalok mindennapjait, és Copy Con szülővárosa, Szolnok problémáit.

Az este folyamán a 2004-ben alakult Another Day is fellép. A kezdetben Raszta Paszta néven működött, majd a tagcserék után nevet változtató zenekar célja az, hogy megismertesse a hallgatósággal a roots reggae varázsát. A roots zene a reggae spirituális válfaja, melyet többek között Bob Marley és Max Romeo képviselt. A dalokban a rasztafári vallás, Isten (Jah) dicsérete, valamint a szegénység problémája kerül középpontba.

PASO's Skanta Claus Party - tudnivalók:
2006. december 7., csütörtök 20.00 óra
Budapest, A38 hajó
Pannonia Allstars Ska Orchestra, Copy Con, Another Day koncertek
PASO Soundsystem vs. Sound Sistaz
Belépő: 1000 Ft, a rendezvény napján 1500 Ft.

Kapcsolódó weboldalak: